Complete CV installatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Wij kunnen uw woning voorzien van warmte. Er zijn echter verschillende mogelijkheden om uw woning warm te krijgen. Hieronder staan de verschillende mogelijkheden vernoemd.

    CV installatie met radiatoren

    Een traditioneel systeem pompt water van 70 tot 90 graden Celsius naar radiatoren die aan de muur hangen. Het water in de radiatoren geeft een deel van de warmte af aan de binnenlucht van de woning. Vervolgens stroomt het water met een temperatuur van zo’n 50 tot 70 graden weer terug naar de CV-ketel op gas. Die warmt het water vervolgens weer op naar 70 tot 90 graden.

    Vloerverwarming:

    Een LTV-systeem werkt met een aanvoertemperatuur die varieert van 25 tot maximaal 55 graden. In moderne, goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen met vloerverwarming is een aanvoertemperatuur van 25 graden al voldoende om de woning op temperatuur te houden. Dat scheelt veel stookkosten.

    Het warme water circuleert in leidingen die zijn weggewerkt in de vloer of de wand. Om te zorgen dat de warmte ten goede komt van de kamer, zit achter of onder de leiding isolatiemateriaal. Via de andere zijde geeft de waterleiding zijn warmte af aan de kamer, via de vloer- of wandafwerking. Een thermostaat zorgt ervoor dat de vloeren en wanden niet te warm worden, maximaal tussen 29 en 35 graden Celsius.

    Een LTV-systeem kan in zeer goed geïsoleerde huizen het beste dag en nacht op ongeveer dezelfde temperatuur blijven staan. Het energieverlies is door de goede isolatie minimaal.

    Wand/plafondverwarming:

    Wandverwarming is een product dat in Nederland relatief onbekend is en het gebruik ervan staat nog maar in de kinderschoenen en dat is vreemd want het is een natuurlijke en gezonde manier van verwarmen volgens een simpel maar heel logisch principe. We zijn gewend aan verwarmingsystemen die de lucht in de woonruimte verwarmen, de lucht circuleert en de opstijgende warmte zorgt voor een warm hoofd en koude voeten. een bijkomend nadeel is de mee circulatie van huisstof en mijt.

    De wandverwarming is verticaal in de kamerwand gemonteerd en straalt zowel boven als onder dezelfde temperatuur gelijkmatig uit net als de zonnestralen. Bovendien kan met wandverwarming de ruimtetemperatuur met 3 graden verlaagd worden waardoor een besparing van 18 % op de verwarmingskosten ontstaat.
    Een bijkomend voordeel is dat er zomers koud water door het systeem geleid kan worden waardoor een koelende werking ontstaat. Het systeem werkt in tegenstelling tot bijvoorbeeld centrale verwarming geheel geluidloos.

    Wandverwarmingssystemen kunnen ingebouwd worden in nieuwbouw , bestaande bouw en bij renovatieprojecten er moeten echter voldoende wandvlakken aanwezig zijn waarbij een norm geldt van tussen de 25 en 50 % van het woonoppervlak. Eventueel kan een extra isolatie nodig zijn bij oudbouw. Het systeem is projectmatig toegepast in hotels, kantoren en zelfs musea.


    Ontdek de drie systemen:

    1. leemelementen met ingebouwde leidingen.
    2. het zogenaamde registersysteem waarbij de leidingen in stalen geleiders geklemd worden.
    3. het vrijliggend buizensysteem dat eventueel door een doe het zelver kan worden aangebracht.
    • Systeem 1 wordt gebruikt bij renovatie en in droge afgebouwde ruimtes en bij houtbouw.
    • Systeem 2 is specifiek voor nieuwbouw en renovatie van steenbouw en
    • systeem 3 is een financieel voordelige oplossing met een grote mate van flexibiliteit.

    Leem zorgt voor een optimaal binnenklimaat het absorbeert reukjes en neutraliseert schadelijke door de lucht circulerende stoffen. De waterdamp in de ruimte wordt door de leem opgenomen en weer vrijgegeven als de luchtvochtigheid daalt zodat de luchtvochtigheid contant blijft. Verder is leem een fantastische isolator waardoor het een gezonde en behaaglijke bouwstof is.

    1. Het leemelement bestaat uit een 25 mm sterke leemplaat met geïntegreerde warmwater- verwarmingsleidingen en wordt droog op de wand geschroefd, de wanden dienen vlak te zijn of vlak gemaakt te worden. De elementen worden met een koppeling aan elkaar verbonden en op de warmteverdeler aangesloten. De gehele wand met een leemproduct voorbewerkt en vervolgens naar eigen wens afgewerkt.
    2. Het registersysteem is eigenlijk alleen het binnenwerk van een leemelement dus het buizenstelsel dat in een frame wat aan de wand geschroefd wordt en afgewerkt met leem, kalk of gips laag van 30mm.
    3. Het buizensysteem wordt op een rol geleverd tezamen met lossen profielen om het in te klemmen en verder net zo verwerkt als 1 en 2  en het voordeel van dit flexibele systeem is dat het bijvoorbeeld om een venster geleid ( gebogen ) kan worden.
      Op de cv installatie wordt een warmwater verdeler aangesloten die wordt aangestuurd door een thermostaat en iedere etage heeft zijn eigen warmteverdeler en thermostaat.
      De wandverwarming is een ruimtebesparend ,economisch en gezond alternatief voor de traditionele cv radiatoren.

    Voor en nadelen

    Door de verschillen in werkwijze tussen enerzijds vloer- of wandverwarming en anderzijds gewone radiatoren, zijn ook de voor- en nadelen anders. Kort samengevat zijn de voordelen van vloer- of wandverwarming:

    • aangename stralingswarmte en daardoor groter comfort dan radiatoren.
    • Gelijkmatiger luchttemperatuur, daardoor kan de gemiddelde luchttemperatuur lager zijn. Dat scheelt stookkosten.
    • Beter luchtkwaliteit, omdat er minder zwevend stof is. Bij een conventioneel verwarmingssysteem ontstaat luchtstroming langs de radiatoren, waardoor er permanent meer stof in de lucht aanwezig is, dat ook steeds in beweging blijft.
    • Bij vloerverwarming krijgt huismijt op vloeren geen kans, omdat de vloer drooggestookt wordt.

    Er zijn ook een paar nadelen en belangrijke opmerkingen:

    • vloer- of wandverwarming heeft een lange opwarmtijd. LTV is daarom vooral geschikt voor ruimten die continue gebruikt worden, en niet voor vertrekken die u snel wilt kunnen opwarmen.
    • In combinatie met een gangbare CV-ketel bespaart vloer- of wandverwarming in de woonkamer geen (of nauwelijks) energie, ten opzichte van radiatoren. In combinatie met een Lage Temperatuur CV is vloer- of wandverwarming wel energiezuiniger
    • Elektrische vloerverwarming is ronduit energie-onzuinig. Het opwekken van elektriciteit gebeurt in de centrale met gasverwarming en dat heeft een rendement van slechts 40 procent. Elektrische vloerverwarming is daarom alleen geschikt als bijverwarming voor de badkamer.

    CV

    Met de nieuwste warmtepompen en geavanceerde warmteterugwinning zorgen wij voor een optimale efficiëntie.

    Lees meer

    Heeft u vragen over onze diensten? Neem gerust contact op.